Crèdit de Síntesi - Víctor, Laura, Diana, Carla, Marc T.

dilluns, de juny 14, 2010

Què és el cacau? On creix? Qui se n'aprofita?

Busqueu fotografies:

- De l’arbre del cacau











Així creix el cacau. En aquesta fotografia: un arbre del cacau







- Dels fruits









Aquí podem distingir la veritable forma del fruit del cacau.

- De camps on es cultivi









Aquesta fotografia representa un camp de cultiu de cacau.


A més:

1. Elaboreu un mapa on es representin els països on creix el cacau. Quin és el clima que li va bé, a aquest cultiu?


















Sobre la temperatura: El cacau no soporta les temperatures baixes. La tempe
ratura mitja és de 21 ºC. Las temperatures molt altes poden provocar alteracions fisiques en l'arbre, per això aquest arbre té que està a la sombra perquè no li toqui el sol directament.


Sobre l'aigua: El cacao és una planta sensible a la falta d'aigua però també a la abundància d'aigua en el seu sòl. La falta o l'abundància d'aigua pot provocar una asfixia a les raíces i la seva mort en molt poc temps.

Sobre el vent: Vents continus poden provocar un desecament, mort o la caiguda de les fulles. Per això a les zones costaneres no hi solen aver-hi arbres de cacao, pero si n'hi han s'han d'utilitzar uns talla-vents (estan formats per diverses espècies d'arbres que es disposen a tots els costats del cacao perquè no li arribi el vent.

2.Elaboreu una gràfica on es vegi representada la producció d’aquests països (en milions de tones).

3. Busqueu els 5 països productors de cacau més importants i els 5 països consumidors de xocolata més importants. Coincideixen ? Per què ?

5 PAÏSOS MÉS PRODUCTORS:
Costa de Marfil (697.000t./any), Ghana (312.000t.(any), Brasil (305.000t./any), Indonesia (220.000t./any) i Malasia (215.000y./any).
5 PAÏSOS MÉS CONSUMIDORS: Els europeus que consumeixen més xocolata son els británics(10kg/any), seguits dels alemans(8,1kg/any), després els francesos(6,8kg/any), espanyols(3,9kg/any) i per últim els italians(2,2kg/any).

El que nosaltres hem pogut observar és que els països més pobres tant econòmicament com socialment són els que produeixen i creen la xocolata i els més rics són els que s'aprofiten i consumeixen el treball dels altres.